Logo

PDSBlog

tammi

17

Creo 4.0 – uutuudet ja parannukset

Creo 4.0 julkaistiin 15. marraskuuta ja olen nyt päässyt kokeilemaan tätä uusinta versiota. PDSVision oli mukana jo Pre-Release Program:issa ja sen ansiosta Creo 4.0 uudet ominaisuudet ovat meille jo entuudestaan tuttuja. Ensimmäinen vaikutelmani oli että Creo on edelleen Creo. Se on tuttu vanhoille käyttäjille ja heidän on helppoa ja nopeaa päästä vauhtiin uuden version kanssa. Käskyt ja komennot löytyvät helposti. Päivitysnäkökulmasta tämä on hyvä asia ja madaltaa käyttöönottokynnystä.

Yksityiskohtiin paneutuessani huomaan miten paljon parannuksia suosikki CADiimme onkaan tapahtunut.

Kokonäytöntilassa työskentelyä

Selection ja Mini Toolbar

Uusi Mini Toolbar on hieno parannus. Se ponnahtaa esiin aina kun jotain valitaan mallista tai mallipuusta. Perinteinen mittari, hiiren klikkausten määrä, osoittaa että valintoihin tarvittavien klikkausten määrä on pudonnut yli 50 %. Tämä on totta myös geometriaa valittaessa. Suoraan mallista valittaessa käyttäjälle tarjotaan ensin geometriaa. Aiemmin piti valita ensin piirre ja vasta sen jälkeen pinta, särmä tai piste. Valinnan teon jälkeen käyttäjä voi minityökalupalkin avulla käsitellä piirrettä tai jatkaa geometrian käsittelyä.

Grafiikkapuolella PTC on tehnyt yhteistyötä NVIDIAn saadakseen varjostettujen mallien kanssa työskentelystä sujuvampaa ja tehokkaampaa. Nyt voit käyttää myös kokonäyttötilaa jossa valikot piilotetaan ja grafiikkaikkuna käyttää koko ruudun alan. Tätä tilaa voi käyttää työskentelyyn, koska valikot ilmestyvät näkyville kun hiiren kursorin vie ruudun yläreunaan.

3D Sweep

3D Sweep

3D Sweep on täysin uusi piirre Creo 4.0:ssa. Se on ratkaisu 3D mallinnuksen syntyajoista asti tuttuun matemaattiseen ongelmaan geometrian teossa. Aiemmin käyttäjä on pystynyt Sweep:issä kuljettamaan 3D rataa pitkin vain 2D geometriaan joka itse asiassa tuottaa väärän lopputuloksen. Tavallisesti käyttäjien ei tarvitse välittää tästä tai miettiä koko asiaa. Ongelma tulee eteen, jos tarvitsee saada pyörähtävä muoto seuraamaan mallin ympärille kierrettyä rataa. Nyt Creo 4.0:ssa on mahdollista Sweep:ata 3D muoto 3D rataa pitkin ja saada aikaan tarkka geometria jonka jyrsin- tai hiomakone tuottaa.

Paljon muutakin on tapahtunut. Muun muassa Sketcher on päivitetty yksinkertaisemmaksi, Creo:sta löytyy uusi keskitaso apugeometria- ja kaksi uutta reikätyyppiä.

Ohutlevy

sheetmetal-small

Flexible Modeling ohutlevypuolella

Ohutlevyparannukset helpottavat suunnittelijan jokapäiväistä elämää. Nurkat saa suljettua hitsaussauman mukaisesti ja Twist Wall tehdään kojetaulukäyttöliittymällä. Mini Toolbar löytyy myös ohutlevypuolella.
Paras uudistus on kuitenkin se, että Flexible Modelingia voi viimeinkin käyttää ohutlevypuolella. Käyttäjät ovat kaivanneet tätä todella paljon ja sen ansiosta ohutlevygeometrian tekeminen ja muokkaaminen on todella paljon helpompaa. Flexible Modeling toimii myös tuodun ja solidista ohutlevyksi muutetun geometrian kanssa. Päästessäni tekemään nyt päällepäin helpolta näyttäviä muutoksia, ymmärrän miksi tämän kehittäminen on vienyt aikaa ja miten monimutkainen laskenta taustalla on.

Kokoonpanot

Kaksi muutosta ennen muita tulee vaikuttamaan suuresti miten kokoonpanotyöskentelyyn.
Erityisesti Appearance Staten käyttömahdollisuus mallin värien kanssa on iso muutos. Värit ja tekstuurit voi lisätä mallin tilaan eli Stateen. Käyttäjä voi luonnollisesti tallentaa malliin useamman erilaisen tilan erilaisilla värimäärityksillä. Isoin hyöty tästä on mahdollisuus esittää tuotemalli erinäköisinä vaihtoehtoina ilman eri versioiden luontitarvetta. Eri Appearance State:ja voi käyttää Combined State:issa. Tämä toiminto löytyy myös osamallinuksen puolelta.
Toinen suuri muutos on, että tuntemamme Simplified RepI:it ovat poissa. Niiden tilalla ovat automaattiset esitykset, Automatic Reps. Niiden ansiosta meillä on aina tarvittava geometria käytössä tilanteen vaatimalla tavalla. Vanhan tyypin Simplified Rep:it ovat oletuksena pois käytöstä (saat ne takaisin käyttöösi config.pro asetuksilla) ja ajatuksena on, että Creo yksinkertaistaa kokoonpanogeometriaa aina automaattisesti niin paljon kuin mahdollista

Tätä kirjoittaessani huomaan että yksi blogi ei riitä käymään läpi kaikkia Creo 4.0 parannuksia. Jatkan aiheesta uudella blogilla piakkoin ja koitan käydä läpi isoimmat muutokset kuten piirustukset, lisäävän valmistuksen tuki sekä toleranssityökalu GD & T Advisor.

Terveisin,
Lars Björs

 

Yhteystiedot
PDSVision
Tampere
Kalevantie 2
33100 Tampere
Finland
info@pdsvision.fi
+358 20 7401 730
Tietosuojakäytäntö
Copyright © PDSVision